Om oss


Vi startade Ryggcenter 2007 för att kunna erbjuda örebroarna en effektiv, säker och fungerande behandlingsmetod för ffa rygg- och nackbesvär.

Vi är specialister på att kliniskt utreda och behandla störningar och smärttillstånd i kroppens rörelseapparat. Vi erbjuder en modern och nytänkande behandlingsmetod som innefattar Kiropraktisk behandling och specifik rehabiliteringsträning.

Kliniken ligger vid Haga Centrum i nyrenoverade lokaler med nära anslutning till Vårdcentral, folktandvård bad och apotek. En fördel är också fri parkering på båda sidor om gallerian.

Vi båda har ett förflutet inom elitidrott och även om vi fortfarande är flitiga utövare så gör vi nog mest nytta när vi får behandla både motionär och elitidrottare. Golf ligger särskilt varmt om hjärtat där vi är vidareutbildade Golf Fitness Instruktörer enligt Titleist performance institute som idag är världens största organisation för golfspecifik träning.

Vi vill naturligtvis erbjuda alla er golfare att träna som PGA proffsen samt kunna ge den behandling som ev krävs för skapa förutsättningar till en bättre och skonsammare sving. Ni är också välkomna att ringa för konsultation om ni har frågor rörande symtom, träning m,m.

Massage Maria

Jag har en bakgrund som elitidrottare och har alltid varit fascinerad av hur man kan påverka kroppen för att nå resultat. Intresset blev större när jag fick problem med min rygg och var tvungen att operera den. Att hitta alternativ för att få kroppen att läka och att kunna bli fri från smärta. Detta ledde in mig på mitt nuvarande arbete som massageterapeut och andningsterapeut. Att kunna hjälpa till att förebygga kroppen innan besvär och att även hjälpa kroppens muskler att återhämta sig efter en dag på jobbet, eller efter träning.

Mitt fokus är kroppens välbefinnande genom att se till helheten, i hur vi använder kroppen och dess rörelse. Genom massage och övningar som mjukar upp och stabiliserar kroppen för att få igång en naturlig rörelse igen utan besvär eller hinder.

Andning har en viktig roll i kroppens funktion, därför har jag även inriktat mig på Andningsterapi enligt Lotorpsmetoden Det är en metod som riktar sig till de som har astma, astmaliknande symptom, KOL, stressrelaterade andningsproblem som stress, ångest och panik.

Välkomna önskar Fredrik, Johan och Maria på Ryggcenter